CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

11 March 2008

3rd Trimester

Today genap 29 weeks. Meaning mummy dah masuk ke 3rd Trimester!! weehooo...!!

*joget*joget*

Maknanye tinggal lagi 11 weeks lagi anak mummy nak lahir ke dunia ni. Hishhh.. tak sabarnye.. How's mummy nye preparation? Hmmm.. still byk lagi mende tak beli especially mende yg kecik2 tuh. Mummy tak reti laa... huwaaa..!! End month ni mummy dah booking Wan nak pergi shopping habis-habisan. Senang hati skit kalo dah setel semua benda. Last 2 weeks dah sakan Mummy tenyeh kredit kad Babah coz ade baby fair.. asalkan murah jek mummy angkat.

Now nih baby makin aktif. Waktu aktif yang dikenalpasti masa subuh, where s/he wake me up for solat, tghari btween 11-12pm gitu time Mummy tgh lapar then lepas maghrib.. masyaAllah.. mcm punching bag perut Mummy dibuatnye. Ade sekali tu Mummy letak remote tv atas perut, dia kick sampai jatuh remote tuh.. ayooo ini budak..

Mummy nye perkembangan plak, semakin kembang.. ngeeehehe.. baju pun dah limited. dok ulang baju tuh jek gi keje.. lantak aa.. :p Alhamdulillah Mummy sihat tanpa sebarang sakit apa2. Just kalo dah nak malam tu sakit belakang sikit2.. dapat landing atas katil lega la.. Cumenye mummy geli dgn stretch mark Mummy nih. Babah dia kate dah ghupe zebra.. huwaaaa! mcm2 petua dah mummy buat.. dia nak timbul gak nak wat camne.. :(

Apapun, Mummy sangat bersyukur dgn kehamilan ni. Mummy rasa sgt tak sabar nak tunggu baby lahir. Hari2 Mummy doa, supaya baby sihat dan sempurna, menjadi anak yg soleh dan mendengar kata, permudahkan diri mummy untuk melahirkan baby nati dah murahkan rezeki berterusan.. amin..

1 melayan:

farah

dah masuk 3rd trim ek..rasa cm kejap jee kan.. ha lepas ni mesti akan rasa boring pakai baju yg samaaaaaa smpai laaa bersalin & kalu nasib x bape baik lps bersalin lepas pantang pun kena pakai baju yg sama jgak. macam kes kite laaaa nih..
akak ade stretch-mark?? welkam to the strect-mark woman club.keh keh keh. nak tu, kite nye tak hilang ponn lg. eewwww burukssss tau!!