CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

24 March 2008

Mummy@30weeks~7th Checkup~26 March 2008

Since Mummy dah masuk 3rd trimester, Mummy kene gi check up 2minggu skali dah pasnih. yey.. bleh tgk baby slalu.. :)
Masa timbang berat, Mummy tergezut tgk dah naik another 2kg.. ayoo..! Mintak2 berat baby yang naik.. bukan berat mummy.. ngeeehehe. Patut aa lately ni mummy jalan ngengkang jek.. perut berat.. nak balance kan badan.. hahaha!
Kali ni lama skit nak tunggu turn.. Ramai sgt org. Babah kate dah musim dia.. :p Macam biasa, masuk bilik Dr Z jek, dia terus check bp mummy. Still ok. Alhamdulillah.. sugar mummy pun ok. Cumanye aritu mummy ngadu masa check kat panel clinic, ada infection kat urine. Dr Z kata nati dia kasik antibiotik kasik neutral balik.
Masa scanning, baby tgh tergeliat2. Mmg mummy tau dia tgh aktif time tuh. Masa Dr Z tekan mendealah tu nak tgk tulang belakang dia.. dia menggeliat lagi. Skarang baby nye position dah kat hujung belah kiri mummy.. Dr Z kata dia pusing secara normal and aktif skrg. Alhamdulillah.. dgr kata jugak anak mummy nih. Dr Z ukur berat, waa... dah 1.7kg! Dr ckp mesti mummy kuat minum ais.. thats why baby besar. Dr Z nasihat kalo bleh jaga makan, sbb takut baby besar, susah nak keluar nati.. huhuhu..
Then, mummy ingat takat tu je ckeck up. Rupanye mummy kene enjet titanus lagik arini.. Mmg kene enjet 2x, tapi mummy tak ready pon..ingatkan next check up baru kene enjet lagik.. huwaaa.. Kali ni enjet sakit sket dari yg dulu. Sampai lebam kat tpt enjet tuh. Lengoh2 tgn mummy.. :(
Balik check up mummy terus ajak babah balik umah coz mmg rase lemah semcm.. huhu.. rupenye sok pagi tu mmg mummy demam.. :(

0 melayan: