CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

24 April 2008

Baby Movement Chart

Semalam Mummy pegi routine checkup di HospitaItu. Last 2 weeks doctor actly ada bagi mummy homework suruh buat. Yeaa.. kene kire berapa kali baby tendang perut mummy. Disebabkan Mummy sangattt la sibuknye.. Mummy buat homework tuh last minute.. (Mommies out there..dont do this at home..). Tapi Mummy still monitor baby nye movement walaupon Mummy tak tenyeh kat chart tu.. lunyai pulak kertas tu kalo mummy bwk kulu kilir kang. So a nite before, ngan konfiden nye Mummy pon tenyeh la chart tu..

Masa jupe Dr, she ask for the chart. Mummy pon ngan kembang idong kasik la kertas tu.. buat ala2 renyok sket kenkunun tenyeh hari2 and setiap waktu.. Sekali mummy tgk muke Dr tu berkerut.. aiihh.. ape yg tak kene nih. Pastu Dr tu senyum dan berkata, Puan tanye nurse tak macamane nak isi chart ni? Aku pon ngan konpidennye.. Takde, Dr... ngehehe..! Dr kate aku buat salah.. Halemak.. camne mende senang bleh salah nih.. Rupenye dalam sehari kene tanda sekali je... yakni pada tendangan yg kesepuluh.. Yang aku nye tererrr.. pegi tanda kat kotak tu setiap kali baby tendang... penuh titik2 hitam aku tenyeh kat chart tuh.. kekekeke.

-Dr: Lain kali kalo taktau, tanye nurse/dr ye..
-Aku: Emm.. okey.. ngehehe
-Dr: Penting tau chart tuh.. kene monitor setiap masa.. (Dr ni tau ke aku menipuu?)
-Aku: **senyumm kambengg laaa.. ape lagik..**

4 melayan:

kinna

uiks, sy pon dh lm xcatat gerakan bb..mujur u ingatkan..
kalo leh tanda kt perut sng,kn?tiap kali bb gerak,kita tick kt perut(menambahkan strecth marks je)huhu

Nazuha

aargghhh.. jgn sebut pasal strecth mark kat sinih.. tensi..tensi.. kekekke

eiNa a.K.a Mrs.tHeMint

hye..
bile due nih? mcm dah xlame je jugak..
chai yokkk...chai yok... =)

aNnAsUeJiE

wah...bestnye due date tak lame lgkan? er..hi~ baru hari ni saye menjengok ke sini..x sabar rasenye nak kluarkan baby nih bile bace post awk~! ;)