CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

17 April 2008

Update @ 34th Weeks.

Diam tak diam dah 34th weeks. Another 6 weeks! dup..dap..dup..dap..

Saya dah start check up di Hospital tempat saya akan bersalin nanti.. (Maaf, tak boleh nak bgtau nama hospital disini atas sbb2 tertentu). Alhamdulillah, takat ni semuanya in a good condition. Baby pon dah engaged ke bwh, kedudukan uri ok, air ketuban pun ok. My Dr ckp jgn batuk or teran masa buang air kuat2 sgt.. errkk.. bleh terkeluar sendri ke nanti..? Antara perkara2 yang saya hadapi lately ni:

- kalo dah duduk...errrghh susahh nye nak bangun..kene adjust perut dulu... kekeke :p
- sejam sekali kene pegi toilet.. takut gak kalo kencing kotor. tapi Dr check xde pape.
- sgt cepat berasa letih. kadang duduk saje pon letih... haihh..
- kurang makan.. maybe sbb perut dah besar kot..
- a bit sensitive.. cpt sgt terasa especially dgn my bee.
- malas ya rabbi.. nad update blog pon malass.. :p
- walking slowly and terkenkang2... selalu kene tinggal kat blakang..

Preparation utk baby dah 70%. Ada 2-3 mende penting je yang tak beli lagi. My preparation selepas bersalin nati semua saya serahkan pada mak. My mum xde la strict sgt rasenye, sbb my uwan (grandmother) said, my mum masa pantang pon tak ikut sgt. Buat sukati dia je.. hikhik.. tapi xtau la time dia jaga I nati. Now her concern whether to take or not to take those product2 lepas bersalin such S*end*y* T*ngg* or N*n* R*g*y or anything.. For me I prefer those ready-made product, takpayah ler susah payah nak telan air akar2 kayu nati.. eeeiiiyeww...

My hubby's preparation pulak, dia semakin bersemangat dan kuss..semangatt.. hehee.. same naik wooo perut dia dgn perut saya.. huhuhu. Saya tgk dia semakin bersedia. Kadang, saje nak test ke'panic'an dia.. biar nati dia lebih bersedia pada masa2 itu. Selalu dia buat2 cool, tapi saya tau dia gelabah.. kekeke. For our baby's name, we stick to my hubby's choice. Baby pun bagi respond bila babah dia panggil dgn nama tu..

Sesungguhnya, saya dah bersedia tak tak sabar menunggu kelahiran ini........

4 melayan:

pocet

je dah nak 34wks.
kite x jumpe lg akak dah sarat ni kan??
nnt kot balik sban sms lah ek, nk tgk mak buyung tgh sarat ni. nk kenalkan tasneem dgn future 2nd kazen. hhehee

Nazuha

aaa.. tu la. baru smlm ckp kat abg dany, lama tak jumpe tasneem.. :)

Anonymous

aju...

wah wah semakin meghitung hari..semoga berada dlm keadaan yg sentiasa selamat hendaknye..=)

Gud luck
Im

kinna

tak sabarnyer nk jd ibu,kan? lalala, sy tinggal brp hr je lg..kdg2, rs cuak pon ade..cmne la life after ade bb nti.. ;))