CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

31 October 2008

Adeef @ 5 months

5 months.. another 7 months to Adeef's first Birthday. Mummy dah plan macam2 for the celebration.. huehhueh..

In 5 months, Adeef dah pandai:

- meniarap.. pusing2 360 darjah, dan BACKWARD! yerr.. dia tak pandai kedepan, tapi laju kebelakang. penat Mummy ajar dia kedepan.. gostan jugak!
- weaning.. stakat ni Adeef dah rase F*arley's Rusk, H*inz bottle food pumpkin+corn flavor, nasi+carrot+potato yang di blend. Dia sgt suka. tak cukup satu mangkok ok!
- dah kenal Mummy and Babah. Kalo lalu depan dia, tangan mesti angkat. suruh amik dia. Kalo tak amik/dukung, nangis lonjak2.
- sokmo demam+batuk+ selseme. Antibodi dah kurang.
- Still breastfeed. Malam-malam je. Sebelum tido mesti amik bau Mummy dulu.
- tau kalo Mummy nak bwk dia jalan2. Especially kalo nampak mummy pakai tudung, dan dia pakai topi + kasut, mood otometik tukar jadik budak baik. Takut kene tinggal.
- kalo naik kereta, kene duduk belakang. Kalo tak, dia akan lonjak2 kan badan dia nak pegang stereng mcm Babah.
- Berat Adeef dah 8.1kg. Tinggi lupa nak ukur. Kasut masa dia 3mths dah tak muat. Baju2 3-6mths pun sendat.

Adeef dah semakin bijak dan semakin byk akal. Semoga Adeef membesar menjadi anak yg soleh. Mummy dan Babah love u so much!!

4 melayan:

eiNa

adeef dah leh gostan eh? aira baru duk angkat2 buntot je..berat sangat agaknye..heehee

BabyIbu

kesian adeef demam..dah baik..aritu nmpak babah adeef n adeef kat bawah..jalan2 ngn stroller..waahh adeef dah gostan..Ammar guling ketepi kiri kanan je..

Veni

Your boy is growing fast ah.....

mamababahworld

Kak ju...adeef mmg bijak..tgklah cemana dia compare kn kasut dia ngn kasut sophie ..hihihi