CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

27 November 2008

Adeef @ 6 months

Haha.. kejap je kan dah 6 bulan..



Monday aritu bwk Adeef jab utk 5 months punye. Mummy pon tatau nape appointment jab Adeef lambat. Sib baik dia tak nanges mase cucuk. Leka main menan byk gantung2 kat klinik tuh.. Ek-ek-ek je mase cucuk.

Balik rumah Mummy terus tuam tempat cucuk and bagi Adeef paracetamol. Alhamdullillah, Adeef tak demam.

Adeef's development:

- can sit with support. kalo bagi makan kene duduk. tak lalu makan kalo baring kan dia.
- sgt kuat makan. boleh habiskan bubur satu mangkok.
- tak suka makan nestum. Mummy kene masak nasi(bubur) + carrot + potato + ikan bilis then blender. Adeef makan mcm dpt makan KFC.
- dah terer naik walker. bleh jalan kedepan, kebelakang, kekiri, kekanan. laju je.. nasib baik belum tau apa ada kat dapur and bilik air. tak lama lagi la tu.. kene cari safety gate cepat2 ni.
- suka membebel. Babah dia bangge sbb Adeef boleh sebut ba-ba-ba-ba.. elehh~
- kalo makan kat luar, Mummy akan dudukkan Adeef kat baby-sit. Selalu kene umpan straw atau gelas kosong. Sekarang dah pandai campak mende2 tu kat bawah. Mummy amik, Adeef campak balik.. haihh~
- still meniarap pusing2. belom pandai ke depan. tapi dah tak gostan dah.
- still breast-feed. sambil nenen sambil cengkam2 muka, hidung, mata, mulut Mummy. Tak buat camtu, tak sah.
- dah boring dgn menan yg sedia ada. Babah kasi remote control ngan henfon buat main.

Hujung bulan ni Mummy nak buat kenduri akikah untuk Adeef. Wan Adeef dah tempah baju melayu untuk Adeef. weeeeeee~ Mummy tak sabar!

p/s: nanti Mummy upload gamba Adeef. Busy nak pindah opis nih..

4 melayan:

BabyIbu

zuha..lama tak update..bila la nk p sembang2 nih..lama2 anak2 kita pn dah besar..hehe

Nazuha

yana, ye la.. bile je nak sembang2 ek? nati ptg2 wekend lepak kat playground bwh tu nak? la ni ptg je ujan.. boring jek.

Elyn

aik u all duk satu taman ka??? jeles i u all ade kwn.... gegege happy 6 mnth adeef muah

h0ney

dah 6 bulan dh adeef! lama x jumpe dia... hehehe!