CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

02 January 2009

Adeef @ 7 months ~ updates

Wa..wa..wa.. busy ya amatsss..

Mummy baru naik keje setelah bercootii panjang. Sungguh best cuti2 duduk rumah layan Adeef. Adeef skarang dah lasak. Tak reti dok diam. Semua benda nak capai. Nak masuk 7 bulan aritu, byk pulak progress dia.

Adeef's development at 7 months:
- dah duduk dgn sendri.. nak duduk ade style.. gostan sikit kebelakang dulu, ejas montot, then duduk.. sgt comel (oh! sile puji anak sendri :p)
- merangkak tapi tak bergerak.. dok kedepan kebelakang kat satu tempat.
- dah start panjat2 org, sofa, or apa2 benda yg boleh dia panjat. Paling seronok kalo Mummy tgh baring, dgn lajunye dia dtg nak panjat2 Mummy.
- pandai wave tgn kalo kite sebut 'bye-bye'. Dan tangan akan wave dgn sendri kalo Babah dukung dia. kenkonon bye2 org sbb Babah nak bwk dia jalan la..
- makan nasi 2 kali sehari. Sgt kuat makan. Adeef tak suka makan nestum or any other cereals. dia nih kampung boy.. makan nasik! Lagi best kalo dpt makan nasik dgn lauk masak lemak.
- still breastfeed. Malam2 je.
- dah kenal org. tapi sib baik Adeef tak memilih org. Ramah dgn sesape saje.
- kalo tgh leka main.. jgn la Mummy or Babah lalu kat depan.. melalak, meleleh2 air mata nak ikut or suruh amik.
- senang bwk berjalan skrg ni.. naik kete tak sampai 5 minit mesti tido.
- kalo pegi beli brg kat Gi*nt or T*sco, lebih prefer duduk dlm troli dari stroller. Dapat duduk dlm troli terus buat muka bangga...hnsf..hnsff
- still belom tumbuh gigi.. Mummy dah malas nak tunggu.

Mummy, Babah and Adeef wanna wish ya Salam Maal Hijrah and Happy New Year.. new year with new hope.. :)

3 melayan:

Marsha~

perkembangan anak kita amat sama. maklumlah sebaya... seronok baca.. rasa macam tak sabar nak dpt baby boy pulak.. hehehe

Nazuha

Marsha: tu la, muka pun ala2 kan. ada jodoh kot :p

sticker

Good Blog, I think I want to find me, I will tell my other friends, on all!
aoc power leveling