CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

03 February 2009

CNY Holiday

Cuti CNY aritu kami sekeluarga (keluarga mentua) pegi cuti-cuti Malaysia di Melaka Bandaraya Bersejarah. Bertolak pepagi buta utk elak jem. Kami stay di City Garden Malacca. Apartment 3 bilik for RM300.. murah kan? Sebelum check in kami cari tempat lunch. Penat pusing2 satu Melaka cari Asam Pedas.. tp x jumpe. Diorg byk bukak kedai mlm. Last2 lunch kat warung tepi jalan je. Ade asam pedas gak..
Dah check in, acara first skali ialah terjun swimming pool. Owh.. Adeef sgt teruja!Dah penat swimming, kami berehat sementara nak tunggu dinner. Mlm ni nak dinner Ikan Bakar. Recommended kat Alai, tp Babah salah jalan, so pegi Umbai je. Org sssaaanngaaattt ramai. Kami tunggu makanan dekat sejam stengah. Sib baik Adeef tido. Anyway, we enjoyed the ketam goreng, sotong goreng tepung, pari bakar and etc.. tak ingat makan ape lagi tah.. byk sgt!
Ingat mlm tu nak gi naik cruise. Tapi memasing dah penat.. terus balik tido je.
Esoknya sebelum check out, lepak2 kat area apartment sambil layan Adeef and cousins main2. dah check out, kami nak pegi naik cruise. Memula salah port.. patut xde org.. Dah jupe port sebenar.. maakkk aii.. panjang kemain berator. Di sebabkan memasing teruja nak naik.. queue jugak la.Sebelom balik, kami singgah Perigi Hang Tuah. Ramaiii jugak org. Tak lama kat situ, kami pon bergegas balik sbb takut jem.

Overall, seronot la jugak sbb ni firstime Mummy holiday with family in law. Tapi not recommended la pegi Melaka time holiday2 ni.. sesak sgt!

2 melayan:

mamababahworld

Aju avail kan lah RSS feed..senang im nk tengok apa entry baru..i nk feed ur site tau..wp nih bengong tak leh auto feed..huhu

technology

I think I come to the right place, because for a long time do not see such a good thing the!
jordan shoes