CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

06 August 2009

Update

Malas.
Malas nak update blog dah skrg ni. Mood swing la.. Macam2 emosi. Kejap happy, kejap sedih, kejap marah, kejap cool, kejap nyampah kat sume org, macam2 laa..

Ok, nak update skit pasal Adeef. Lama dah tak citer pasal anak bujang saya tu

- Adeef dah setahun 2 bulan stengah. Since nak dpt adik ni dah try practice panggil dia 'abang'. Tapi dia buat dekk je. belum faham lagi kot. Tapi kalo org tanye baby mane baby?.. dia tepuk perut dia..tskk..tskk..

- dah pandai ckp sikit2.. nakk..nanakk (taknak), ball, babah, memeh, toktok (atok), nyenyekk (nenek), mamam, shushu (susu), tuu, nii, jom, bibii (baby).. Tapi Adeef lebih kpd suka tiru apa org ckp.. kadang2 saya panggil husband 'Bee'..dia pon sama jerit 'beeee'..

- suka makan nasik lauk sup ayam, goreng telur dadar, air vitagen, sirap, roti, kuih bahulu. Still tak pandai hisap straw kalo minum air vitagen. Penat dah ajar. Nati dia gigit2 je straw tu xpon dia hembus2..

- ada perangai grumpy skit kalo bangun tido. Kene pandai2 tackel dia. Kalo tak, siap dia ngamok tah ape bende yg dia nak. Kadang2 fed up jugak. Selalu kitorg biarkan je. Lama2 nati dia diam sendri.

- favourite toy dia Thomas (solid wood), hadiah birthday dari MakNgah Hanim dia. Kene bwk mane pegi pon. Benda tu je yg boleh leka kan dia.

- kalo dia nak tido, dia akan heret tangan kita tunjuk bantal or buai. Pastu nak tido kene tepuk2 dia. Kalo kita berenti tepuk nati dia angkat tgn kita soh tepuk dia. Byk akal.. Satu lagi habit dia time nak tido suka meraba2 tgn Mummy. Raba siap cubit2.

- pantang kalo tgk saya pakai tudung atau babah dia pakai seluar panjang. Dia akan menggelabah cari sandal dia dan tunggu depan pintu.

Update on Adik

- Adik now dah 13 weeks. Mummy dah masuk 2nd trimester. No more morning sickness..yeyy!!

- lastweek pegi 1st checkup. Scan tgk Adik dah besar.. Doktor pun ckp Adik besar sbb kalo ikut size, Adik dah 15weeks. Aiyoo.. so, Doktor takkasik makan apa2 vitamin selain acid folic. Takut Adik lagik besar.

- masa checkup, saje gatal tanye Doktor boleh detect dah ke girl ke boy. Doktor kira tulang belakang, ckp maybe girl sbb tulang belakang pendek. Wahh..hati Mummy berbunga-bunga. Tapi Doktor ckp x sure lagi.. dah 20weeks baru boleh confirm.

- Mummy dah start survey barang2 baby. Seronokkk..rase mcm nak dpt 1st baby plak. Paling Mummy kepingin skali twin tandem stroller yg depan abang duduk, blkang adik duduk.. nakkk sgttt!!

- tak sabar nak rasa Adik kicking. Masa scan aritu dah nampak dia lompat2. Tapi Mummy tak dpt rase lagi gerakkan Adik. Maybe dlm 2-3 minggu lagi.. Can't wait!

Mummy nak tepek gamba scan Adik kat sini. Tapi x bleh nak scan plak.. nantilah. Gamba Adeef plak byk kat facebook. Tapi tah nape arini xleh bukak facebook. Diorg dah block kot.. duhhh!!

4 melayan:

Elyn

seronok nyer adeef dh makin pandai n adik pulak dh makin membesar.....

Mr. Bambino

adeef memang suka mencubit time tido and time minum susu..

durrani pulak tak kuat mkn, suka mkn benda yg dia bleh pegang sendir macam roti..tp dia reti minum guna straw..:)

kinna

hik3..sm la kite..sy pon tgh peknen gak..tp adik zulfa dh nk msk 6mths..huhu

Anonymous

bestnye sbb adeef suka hadiah yg kak nim kasik.. mmg purposely beli yg wood becoz tahan lasak n tahan lama.. afeef thomas tu sampai la ni ada lagi.. elok lagi.. mmg jadik mainan adik dia la skrg ni.. -kaknim