CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

07 April 2010

Kembali Bernafas Semula

Baru arini saya ade freetime sket. Since masuk keje hamatt la bznye nak kene clearkan itu dan ini. Nak kene clearkan email, menjawab soklan2, update itu ini. Claim pon semua dah setel, tunggu duit masyukk ujung bulan ni.. $$kachiinngg$$

Kat ofis skrg ni terkejar2 jugak. Saya kene curi2 masa nak pergi pam susu. Kalo dah engorged tu tuhan je yg tau sakit dia. Kali ni susu saya sgt mewah. Setiap 2 jam kene pegi pam. Sekali pam dlm 10-15min tu dapat la 4oz. Alhamdulillah, rezeki Emir.

Saya tinggalkan Emir sama dengan Adeef kat rumah Nenek. kat rumah nenek asingkan budak2 nih. Emir dok dlm bilik. Tak boleh nak letak Emir kat depan, nati sure kene gomoi dgn abang ngan kakak. Harap2 Emir boleh sesuaikan diri disitu.

Ruam kat muka Emir masih tak hilang lagi. Dah macam2 paed jupe, macam2 krim letak. Still tamo hilang. Sometimes, i feel bad. Yela, pegi mana2 org mesti tegur muka Emir. Paed cakap muka Emir ade bakteria, maybe takes time nak hilang ruam2 tu. Ruam tu bukan sbb susu or apa yg saya makan. Bukan sbb panas. Mmg ade infection kat kulit muka dia. Kadang2 kesian tgk Emir. Masa mandi saya pakai cetaphil, Emir mesti nangis mbe sbb pedih. pastu kene makan antibiotik plak. Baby lagi dah kene telan ubat..tskk..tskk..

Walaubgmanapon, saya tetap bersyukur sbb Emir membesar dgn sempurna. Dia dah pandai gelak dan menegur skrg. Sangat peramah. Kalau Abang Adeef agah dia, mengekek ketawa. Berat Emir skrg dah 6.2kg! Saya flashback balik entry lepas2 Adeef only 5.5kg at 2mths. Maknanye Emir lagi besar dari Adeef. Dan maknanye Adeef takleh senang2 buli Emir nanti..haha :p


style ni trademark Adeef kalo amek gamba. Renungan matanya.. awww!!


Masa ni belom abes pantang lagi tao.. tapi dah merayau merataaa...

4 melayan:

Elyn

aww jelingan maut!!

yangyuyu

hadoi huru-hara jaga budak2 skang..suka membuat onar..

kes emir, dont worry..lama2 oklah..durrani dari dulu masalah cradle cap, dah setahun lebih ni baru ok..berabih beli shampoo dia jeh

eiNa

garang nye awak adeef.. :)

lina faiz

amboii adeeff ..konon garang la tu ek..tunggu la emir besar sok hehe


sofea sampai skrg mandi pakai cetaphil tau...eventho kulit tak merah2 dah..sbb sabun tu sgt mild takde buih

p/s: err belakang tu cam danny jerk??:P