CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

21 December 2007

AidilAdha yg penuh makna

Firstly mummy and baby nak wish SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA pada semua muslimin dan muslimat.

Mummy rase Aidiladha kali ni paling istimewa buat mummy. For all information, Mummy first time beraya bersama keluarga mentua di Dengkil,Sepang. And for those oredi know.. hubungan Mummy dgn family mentua tidak la beberapa baik sgt. Aahh... long past stories.. mls la nak cite.

Memula berdebar juga. Tapi Alhamdulillah, kedatangan mummy di sambut mesra oleh keluarga mentua. Mungkin atas hikmah mummy ada bersama baby inside.. terima kasih anakku kerana memakbulkan doa mummy selama ini.. Mummy makan a lots.. Tok Mama masak ketupat + kuah kacang, lodeh, rendang, kurma ayam (which mummy teringin nak makan 2 days before) and somes kuih muih. Kakak Sarah and Abg Umar (Babah's kaklong kids) pun ada. Diorg mmg rapat dgn Mummy since kecik. Kitorg main posing2, tgk dvd, etc.. After Zuhur we all mintak diri nak balik Seremban jumpe Wan.. Before that singgah nursery jumpa Tok Papa.

Sampai Seremban dlm pukul 3 lebih, tgk semua tgh tido... Aiyyoo.raye ke tak raye nih? Pak Su Ayi dgn boxer nye.. Makyang Uda ngan tracksuit nye.. hmmmm... Last2 Mummy dgn Babah pun join tido skali..

Mlm ada open house rumah Tok Lang. Mummy terima good news.. Maklang Una pun join the club MakBuyung.. she's 3months preggy.. hurrey..baby ade geng! Jupe Maklang Farah yg dah sarat sgt..tgk dia jalan pon cam tak larat..ngeeee :p Semua tok2 ngan wan2 ada mlm tu.. they all discuss nak pegi Alor Setar for Uncle Azam's engagement. hmmm.. teringin nak pegi tapi apakan daya...

Lepas balik rumah Toklang, Mummy jupe Unty Sherry (bestfriend mummy since primary school). Unty Sherry ngajar kat Kapit, thats why jarang sgt jupe. Bile skali jupe kitorg akan borak smpai tak ingat dunia. So, that nite we hang up dkt mamak Azhar, Taipan Senawang. Unty sherry ada bgtau satu berita gumbira... oppsss!! tak bleh bgtau skrg.. nati dah konfem betul2 baru Mummy announce... :)

So, as a conclusion, hari ini Mummy terima byk berita gembira. Alhamdulillah untuk semua nya.. semoga kebahagian dan kegembiraan ini berpanjangan.. aminn..

1 melayan:

maklang farah pocet

iyerlaa..memang maklang x larat nak bwk perut dh ni..sume org tertunggu2 bila baby maklang nak kuar.. ;)