CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

06 February 2008

Antenatal Class

Me and my hubby went to antenatal class held by P*sra*i Hospital. It just for our preparation for our little one yang akan lahir tak lama lagi.. weehoo..!

Antara topik yang dibincangkan:

1) Kehamilan dan kelahiran - by Dr Zul (mummy's gynea)
2) Epidural - Dr Raof
3) Makanan untuk bayi - Pakar pemakanan dari Dutch Lady (main sponsor)
4) Stem Life
5) Physiotheraphy - senaman utk ibu mengandung dan kaedah melahirkan

Masa talk on epidural topics, I learned and decided not to take it sbb sedikit sebanyak ada effectnya kat baby. hmm.. see how first. Kalo dah tak tahan sakit sangat, have to la.. My bee pun berpendapat mcm tu. Plus the cost quite high.. tahan sikit je la..
Then masuk topic Stem Life, we decided to subcribe it memandangkan ia sgt berguna dan penting utk masa depan kami dan anak2 kami nanti. This have to be confirmed once dah masuk 7 months nati.
Part paling best time Physiotheraphy. Klakar pon ade. They teach us how to push and some exercise for pregnant mum. Now me and hubby practice it everyday coz it was good and fun.
Overall, we enjoyed the class. The main sponsor pun bagi byk doorgifts (susu, baju baby, towel, pampers, pamplets, magazine, etc). This coming 17th Feb ada antenatal class part 2. Can't wait!! :)

1 melayan:

Ibu Baby

Ello..em sy pun check kat pusrawi juga..tapi br nak pg kelas die ujung bulan ni..