CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

08 May 2008

Final Preparation

Setakat arini, semua preparation baby 80% complete. Kecuali sterilizer, mak long dia janji nak sedekah dia punye. Kalo xde, mummy kene beli jugakla..

Barang2 baby semuanye dah dibasuh oleh Babah dia dan dah lipat cantek2 letak dlm bakul. Baby cradle still bwh katil mummy, tunggu next week la bwk keluar. Baby nye grooming set pon mummy dah susun dlm toolbox baby and feeding accesories (thermos pot, thermos, breastpump, bottle's drying rack, bottles) pun dah susun atas almari. Sebab mummy rase baby akan keluar bila2 mase je nih. Kalo semua dah standby nati senang. Takyah babah buat gelabah dia nak punggah and susun semua2 tuh.

Hospital bag for mummy and baby pon dah standby. Babah letak dlm kete, senang papehal nati. Aritu Wan Chu dia ade bekalkan mummy kurma nabi dan air zamzam for first baby's food (or known as tahniq). Semua tu mummy dah letak dlm bag baby. Mummy selalu pujuk and ckp2 dgn baby, kalo nak keluar, make sure mummy in ready mode, and pls give a good sign. Ingat lagi pesan uwan dia, kalo dah pecah air ketuban or turun tanda, jgn panic.. jalan slow2 terus pegi hospital. Kalo ikut uwan dia, mase nak branakkan semua anak2 dia, first sign was the water break. So, mummy pon harap mcm tuh. At least tak rase sakit before sampai hospital.. err..ye ke tak sakit?

Now nih, perasaan mummy bercampur baur.. perasaan tak sabar, suspen, takut, gembira, sedih semua ada. Bile rase contraction je, mummy mesti pegang tangan babah and air mata pon mula la nak bergenang. Apa2 pun mummy sentiasa berdoa semoga dpt lahirkan baby dgn selamat.

ello.. sape diluar? saya di dalam.. kekeke :P

3 melayan:

AnasDila

semoga selamat semuanya!! (saya yang suka excited bila orang pregnant dah nakmelahirkan...pasal saya tak sabar nak pegang anak sendiri!)

hehehe...

Elyn

owh rupenyer kite mempunyai body shape yg same ekekeke..... salam kenal... ish x sabar kan nk tggu org baru kuar.... erm i ade lagi 2 mnth... take care

Nazuha

anadila - InsyaAllah.. saspen pon ade nih..

elyn - 2 mths tu pejam celik jek.. sementara larat tuh, pegi la menshopping kan diri.. nati dah larat, nyesal jek tak shoping awal2.