CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

08 April 2009

Away~~

Hari ni last kerja.. I'll be away for 4 days. Saje amik cuti rehat. Kene clearkan cuti sebenarnya..

Banyak dah plan..

- kemas rumah esp kain baju yang menimbun2 tu. Nak asingkan baju mana yang tak pakai nak sedekah kat orang. Jangan tak tau.. baju masa pregnan dulu pon tak simpan lagi.. hahaha.. kot2 terpregnan balik kan senang.. Baju newborn Adeef pon tak simpan elok2 lagi.. punye la xde masa. Kotak beli untuk simpan baju pon dah naik buruk dah.

- kemas dapur. Nak susun atur barang elok2. Adeef skang rajin tolong mengemas kat dapur. So kene simpan semua barang2 yg fregile. Barang2 lain pon kene letak kat tempat tinggi sikit. Adeef kalo jupe sure masuk mulut. Aritu dia dah kunyah bawang. haaa.. nanges pedass.. padan muka. Dekat pintu fridge saya ada sekor labah2 hitam besar. Saje gantung situ bagi dia takut. Kalo tak dia pandai bukak pintu fridge. Tapi dia takut skejap je kat labah2 tu. Sbb dia dah tau tu labah2 fake.. haizzz..

- Jumaat nak bawak Adeef jalan2 KLCC. Tgh pikir2 nak bwk dia gi Aquaria or Petrosains. Dpt masuk dua2 pon orait gak. Pastu nak gi shoping baju Adeef. Sian..asik ulang baju tu je tiap2 kali outing.

- repair dan servis kereta. uhh.. kereta saya dah tua. perlu di servis selalu. Nak beli tayar. dua tayar belakang dah botak. minyak pon leaking. hmmm.. bilaaa la nak beli kereta baru ni. tapi saya sayang kereta tu. byk jasa dia. kumpul duit skit ingat nak spray kaler baru.. berangan..berangan..

- nak pegi melawat kengkawan yg dah bersalin. stakat ni ada 4 org kawan saya yg dah bersalin tapi tak pegi melawat lagi. ada tu dah abis pantang dah nak naik kerja dah.. huhu.. liya, if u read this.. minggu ni aku gi tgk ko eh.. sory la.. aku busy hamattt. kalo aku tak busy, cik abg plak yg busy.

Last but not least, nak main-main dgn Adeef puas2. Dia dah pandai bergurau skrg ni. paling suka kalo kite main kejar2 dgn dia.. mengekek2 dia ketawa sambil jalan laju2, terkedek2 pastu jatuh. nak masakkan Adeef lauk sedap2. saya suka tgk dia makan. sgt berseleraa. Nak ajar dia nyanyi2 lagu nursery rhythm. Adeef suka kalo saya nyanyikan dia lagu2. Siap tepuk2 tangan, goyang montot.

kan best kalo hari-hari boleh buat mcm kat atas ni.. ni tak, semua nak kene tunggu cuti.. hmm.. =)

4 melayan:

mama-qaisara

heheh...saya baru je wt housekeeping brg2 rumah last weekend..penat..tekejar2...nk masak lagi...layan anak lagik..selamat 'mengemas' ye. :)

Elyn

selamat ber "away"..... klakar la adeef mkn bwg, wafiq plak try nk mkn bwg ngan kentang tp x sempat kunyah je!!! seb baik cepat hahaahha

eiNa

erk.. adeef makan bawang? ish ish.. adeef..adeef.. kekeke

Veni

Hope you have a great time : )