CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

12 October 2009

Update on Adik

Last week Mummy pegi monthly checkup Adik yg dah masuk 24th week ni. Tapi bila doc scan, besar dia dah 26 weeks.. aiyoo.. lagik besar kot dari Adeef.

Adik's development is ok. Mummy pon ok. Cuma doc ckp Mummy ada fibroid but not that serious la. Kalo fibroid tu membesar lebih dari kepala baby then baru kene buat pap smear or minor operation.. tskk..tskk.. ngeri je dgr. Then doc advise kalo boleh jgn terlalu kerap 'bersama'..waawaawaa.. tehehehe.

Doctor did 3D scan to check the fibroid. Sambil2 tu usha skali Adik punye gender. Haha..confirm la Mummy akan dapat lagi sorang HERO. Tgk la nati sapa yg akan buli sape. Yg pastinya, Mummy dgn Babah yg paling teruk kene buli dgn our HEROES nanti. Tgk muka Adik still lagi tak clear sgt. Tapi mcm ala-ala Adeef gak dgn pipi kembang dia tu. Iskk.. tetiba rasa tak sabar. Lupa plak nak soh doc print gamba 3D tu. Kalo tak bleh tepek kat sini.

Bila dah tau gender Adik, senang sikit Mummy nak buat budget. Lepas ni recycle je la baju, kasut, stokin, mainan2 Adeef..hehe. Cuma nak kene beli bottle susu dgn breast pump (dulu guna manual.. nak try elekrik punya plak).

Ok, Mummy nak survey barang baby online.. weeeeee!!

3 melayan:

Anonymous

kalau nak beli electric breast pump, kak nim suggest medela.. beli yg medela swing.. suction kuat sket.. - kak nim

Marsha~

wooaaahhh.. dah start nak shopping lah tu ye.. mmg kita kata nak recycle baju abg atau kakak dia tapi takde maknanye.. mesti terover gak shopping baju baru.. :P

kinna

zulfa plak nk dpt adik pompuan..sy plak yg nk kena buli ngn heroin2 sy nti..adoi..skrg dia suka uat perut sy cm rebana..sbb besar smcm je..he3..alahai anak..