CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

17 June 2010

Abang Ultraman dan Adik Hulk Hogan

Makin hari makin malas nak update belog. Rasa nak quit blogging pon ade gak. Tapi mcm tak best pulak sbb nanti takde memori nak tunjuk pada anak2.

Dah lama tak update pasal Adeef and Emir

Adeef @ 2 years and 1 month old

- dah pandai cakap.. dah boleh buat 3 patah perkataan. Adeef nak shushu, ni Adik nye, Babah gi work, nak tengok tamen (ultramen) ;p. Pandai ckp Alhamdulillah gak kalo dia burp or bersin. Aritu Babah burp pastu tak cakap Alhamdulillah (ke ckp dlm hati?), Adeef yamg tolong ckpkan.. Amlillahh.. Padan muka Babah.

- badan susut sgt. Ramai orang tegur. Adeef kurang makan. Makan ikut mood dia je. Lasak yg hamat pon faktor susut gak. Punyela tak reti dok diam. Memanjat je.

- dah tak kacau Adik sgt. Pandai dah dia main ngan Adik. Mainan dia time mood ok, bleh syer, time mood kedekut, jgn harap.

- can recognize kereta Mummy and kereta Babah. Kalo nampak proton satria putih, tu ammi car. Kalo nampak honda, tu Babah car. Kalo berhenti kat petrol station, WAJIB belikan dia air or aiskrim. By hook or by crook!

- dah ade baju feveret. Aseklaaa nak pakai pakai baju tu.. basuh-sidai-kering-pakai. kadang tak sempat kering dah nak pakai balik.

- paling feveret skrg ni semestinye Ultraman dia. Adeeh..letih hari2 kene layan dia tengok cite tamen. Kalo menan ultraman tu tah bape ekor tah.

Emir @ 4 months old

- last timbang dah 7.4kg, tinggi 2 feet.

- Mummy dah intro solid masa dia 4 bulan stengah aritu. Aseklaa tak kenyang minum susu. Berbotol2. Kalo breastfeed, aseklaa bergantung. Taknak lepas. Mummy just intro bagi Heinz fruit puree tu. Suka dia. Bagi malam2 je.. 3 sudu. Kenyang, tido sampai pagi.

- still tak meniarap lagi. Tapi dah mengiring2. Kalo dia nak berpusing tu Abang Adeef tolong pom..pom kasik semangat.

- meleleh air liur sokmo. Lencun baju kadang2. Memang kene sentiasa pakai bip. Apelah yg mummy ngidam tak dapat tu ek?

- suara Emir besar. Kalo melalak satu KD dengar. Kalo dengar dia bergurau dgn Abang, mcm dengar budak besar2 punye suara ketawa.

- baju 3-6mths memang dah tak bleh masuk. Sekarang pakai saiz 12mths je. Kasut pon pakai setahun punye. Memang body builder.

Kejap je dah besar anak2 bujang Mummy nih. Elok jugak cepat2 besar, boleh jugak suruh-suruh pegi kedai ke, beli lauk ke.. (motipp??).

my cupcake, sunshine, sweetpie, aiskrim stroberi, cekodok pisang =)

6 melayan:

yangyuyu

adik nampak lebih besar le...hehe

encem la dua2 org nih:)

im - mamababahworld

hahahaha.. ilike entry nih..

adeef kan abang..kekeke..banyak akai hang no..

emir; so cinan..mummy kenan kot..keke

mariaariffbaby.com

:)
jangan la quit blog.
(huhuhuhu, sometimes kita pun buntu nak update entry)

btw, antara adik ngan abang..sapa yang rajin buli?

lina faiz

baru sempat baca blog zuha ni ha..setelah sebulan kot? blog sendiri pon tak terupdate lagik..huhu

mak aihhh emir..serius tembbss dan sangat semangat compared to adeef....

FYHA

cepat nye emir besar! khayra 4 months nanti camane ntah eh..

Elyn

dedua cumel!!!