CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

27 August 2008

Adeef @ 3 months

Happy 3 months sayang!

Anak bujang Mummy dah makin besar.. makin montel. Mummy nak dukung lama2 pon x larat dah. Adeef now weighted at 6.5kg.. dah pandai gelak.. dah pandai ngiring tapi lom pandai meniarap lagi. Adeef pun dah pandai membebel. Kalo Mummy balik keje and ajak dia borak, ade je cerita yg dia bebel. Mengadu la tu.
Kalo nyanyi nursery rythm kat dia, diapun nyanyi same. Kadang lagi kuat suara dia dari kite.. :p Lagi satu, Adeef nye air liur nih sokmola meleleh. Org kata ade benda yang Mummy craving dulu tak dapat makan. Rasenye dapat je semua yg Mummy ngidam tuh. Org pun kata kalau baby start main air liur ni, rambut mak nye akan gugur.. yaaa.. tepat sekali. Keguguran rambut Mummy ni dah macam org sakit leukimia. Merata2 ada rambut. Last week dah tak tahan sgt, Mummy pegi potong pendek2. Dah potong rambut, Adeef bleh pandang pelik kat Mummy. Tak kenal.

Adeef still lagi fully breastfeed. Kadang kesian je tgk dia mcm tak brape kenyang even satu hari dia hentam 5 x 3.5oz (waktu siang) and direct feeding waktu malam. Rasenya Mummy akan cepat bagi Adeef solid nih. Mummy kene survey ok ke tak bagi solid to 4months baby.

Now Adeef dah pandai grab toys dia. Tapi yg tak bestnye dia cepat give up. Kalo benda yg dia nak grab tu tak dapat, mula la bongih (read = bengis). Hiii...perangai sape la nih. Baju2 Adeef yang newborn - 3months semua takleh pakai dah. Sendat mcm sarung nangka. Now Mummy kene beli 3-6months or 6-12months. But mostly Mummy beli 6-12months. Kesian kene pakai gelebeh2. Lantak. Janji dapat pakai lama.. kekeke.

Adeef nye babysitter still belum dapat pengganti lagi. Maybe Mummy akan tumpangkan Adeef kat nursery nearby ni dulu before dapat babysitter yang betul2 ok. Haih..~~

2 melayan:

eiNa

oo..no wonder laa rambut kte pun gugur banyak giler.... hehh mmg dh mcm org sakit leukimia pun.. everytime sikat.. secekak rambut kuar.. huuhuuu...

kinna

a'ah, rambt sy pon same!smp kene ptg pendek. hr2 beratus helai..cam nk botak rasanya..