CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

30 March 2009

Adeef @ 10 months

Hoolaaaaa...

Adeef is 10 Months now. Cepat sungguh masa berlalu. Mummy rasa baru je belajar macamane nak mandikan Adeef, menyusukan Adeef, bedongkan Adeef, pakai kan Adeef mitten and booties..

Masuk 10 months ni byk sungguh progress Adeef.

- Adeef dah pandai jalan. Terkedek-kedek mcm beruang kutub. Bila dah berjalan..abiss la segala penjuru rumah dia nak jelajah. Barang2 bahaya semua dah kene sorok. Pintu bilik kene sentiasa tutup. Kalo tak dia masuk bilik ngemas kain baju. Dan Jumaat lepas, Mummy tgh sibuk basuh baju, dia tumpahkan minyak masak kat dapur, dan dia berenang atas minyak tu..iiieeee... sabarrrr je laaa!

- Adeef dah tumbuh 4 btg gigi.. 2 atas 2 bawah. Dan sgt rajin mengeget org. Mummy kasik breastfeed pon time dia tak sedar.. time dia tido. Kalo time dia berjaga.. mmg terjerit2 la kene geget ngan dia.

- Adeef dah makan nasi biasa. Tapi Mummy lembikkan skit. Lauk ayam still lauk faveret. Kalo dia dah start menyembur2 tu maknenye dia dah kenyang. Dah pandai minum pakai cawan jugak.

- Dah pandai panggil Mummy.. dgr ujung je.. miiii... kalo babah pon amik ujung je.. bababa.. Kalo kite ajar perkataan lain ie cat, fish, book, ball... dia pandanggg je muka kite.. tak reti lagi kot.. ngeeehe.. Mummy advance sgt.

- Suka sgt dgn binatang esp kucing. Kalo nampak kucing, meleleh air liur.. pastu mulut bubbling. Nampak cicak pon camtu.

- Kalo kite tanye 'manaa Adeef?' dia otometik tepuk perut dia.. 'ooo.. tu Adeef'..hehe

- Kalo dia tgh buat sesuatu yg boleh buat kite marah.. ie, mengutip dan masuk mulut.. dia akan cepat2 lari selamatkan diri.. notty kan.

- Adeef paling suka bath time. Kalo dah bogel kan dia.. laajjuu je dia gi bilik air.

Hmm.. lagi 2 bulan Adeef akan genap umur 1 tahun. Tgh pikir bajet ni nak celebrate birthday Adeef kat mana.. :)

Adeef @ 10 months

Pix credits to Maklang Farah. Nice shot :)

2 melayan:

Elyn

cepat je kan dh 10 bln so bile nk + lagi??? hahhaha

Marsha~

seronoknyeeeeeeee adeef dah pandai jalan.. mesti comel kan?? qila masih tak berani laaah